Πώληση οικοπέδου

Πώληση οικοπέδου στην Αθήνα

πώληση οικοπέδουΟι συμβουλές που ακολουθούν αφορούν την επιτυχημένη πώληση του οικοπέδου στην Αθήνα που διαθέτει κάποιος ιδιώτης και ο οποίος αποφάσισε να πουλήσει μόνος του το οικόπεδό του, ποιά είναι τα συνηθισμένα λάθη που αποτρέπουν την πώληση και κάνουν την αγορά οικοπέδου μαρτύριο για τους ίδιους και τους ανθρώπους που θα ενδιαφερθούν για το ακίνητό τους; Τι πρέπει να κάνουν ώστε να αποφύγουν τα λάθη που θα τους απογοητεύσουν και θα τους κάνουν ενεργά εχθρούς της πώλησης του οικοπέδου τους; Τι ενέργειες πρέπει να αποφύγει;

Τιμές πώλησης οικοπέδων

Τιμές οικοπέδων στην ΑθήναΌταν ένας ιδιοκτήτης αποφασίσει να πουλήσει το οικόπεδό του, το πρώτο πρόβλημα που καλείται να λύσει είναι: Πόσο να το πουλήσω;
Αυτό που κάνει συνήθως, είναι να βάλει μία τιμή για το οικόπεδο του η οποία ναι μεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του, αλλά δεν ανταποκρίνεται στη πραγματική αγοραία αξία του οικοπέδου του. Αυτό σημαίνει ότι το πουλάει παραπάνω ή παρακάτω από την τιμή του, το παραπάνω διαφέρει σημαντικά όταν ο ιδιοκτήτης διαθέτει προς πώληση ένα επαγγελματικό οικόπεδο γιατί στην περίπτωση αυτή η τιμή του επαγγελαματικού οικοπέδου εξαρτάται απο περισσότερους παράγοντες. Βλέπετε η αγορά και η αντιπαροχή οικοπέδου είναι διαφορετική υπόθεση με διαφορετικά κριτήρια ανάμεσα σε οικιστικά και επαγγελματικά οικόπεδα.
Βάζει λοιπόν μία τιμή, συνήθως σε δημοσίευση της Χρυσής Ευκαιρίας επειδή δεν χρεώνει τους ιδιώτες. Η τιμή αυτή είναι συνήθως υψηλότερη από την αξία του οικοπέδου του: Εδώ κάνει και πάλι δύο πράγματα, είτε βάζει την τιμή στην εφημερίδα (κάποιες φορές συγκεκριμένες ώρες που δέχεται κλήσεις) και περιμένει να τον πάρουν τηλέφωνο, είτε δεν βάζει καθόλου τιμή. Στην πρώτη περίπτωση το 90% των ανθρώπων περίπου που θα πάρουν τηλέφωνο είναι μεσίτες, ακόμα και αν γράφει όχι μεσίτες. Στην δεύτερη περίπτωση λέει την τιμή από το τηλέφωνο και αν πέσει σε ευγενικό άνθρωπο του λέει «ευχαριστώ πολύ, είναι ακριβό» και κλείνει το τηλέφωνο. Σε περίπτωση που πέσει σε κάποιον ανάγωγο……

Συνήθως στους επόμενους 2 μήνες με 1 χρόνο έχει απογοητευθεί επειδή δεν έχει καταφέρει να πλασάρει επιτυχώς στην αγορά οικοπέδου το ακίνητό του ή έχει υπάρξει κάποια ανάγκη στην οικογένεια, και η τιμή που πουλάει πια το οικόπεδο είναι κάτω από την πραγματική αγοραία αξία του ή αφήνει την πώληση στην τύχη της, βλέπετε η αγορά οικοπέδου ειδικά αυτή την περίοδο απαιτεί μεγάλη ικανότητα και πολλές γνωριμίες.
Υπάρχουν ιδιοκτήτες που μας λένε ότι δεν χρειάζονται μεσίτη γιατί βρήκαν κιόλας από την πρώτη μέρα τον αγοραστή που τους έχει δώσει και καπάρο. Εμείς όμως ξέρουμε γιατί βρήκαν τον πελάτη που προτίθεται να κάνει την αγορά του οικοπέδου τους άμεσα, είναι γιατί το πουλάνε σε τιμή ευκαιρίας.

Επιτυχημένη πώληση οικοπέδου

Επιτυχημένη πώληση οικοπέδουΜε ποιόν τρόπο λοιπόν ξεκινάει μια επιτυχημένη πώληση οικοπέδου με τον ιδιοκτήτη του να κερδίζει τελικά την υψηλότερη δυνατή τιμή που θα μπορούσε ποτέ να πάρει τη δεδομένη περίοδο πώλησης του οικοπέδου του, μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα και με το λιγότερο δυνατό κόπο και απογοητεύσεις;
Το κλειδί για μια επιτυχημένη πώληση είναι η σωστή εκτίμηση του οικοπέδου από έναν επαγγελματία εκτιμητή ακινήτων. Και δεν εννοούμε με αυτό κάποιον άσχετο με το επάγγελμα που θα πει αβασάνιστα την άποψη του και με στόμφο σαν ειδικός, δεν εννοούμε ούτε τον ανιψιό που σπουδάζει μεν μηχανικός αλλά δεν ενδιαφέρεται για το εν λόγω οικόπεδο και δεν γνωρίζει την περιοχή και την αγορά του οικοπέδου.

Θα βρεθούν αρκετοί να μοιραστούν τις «γνώσεις» τους αλλά κανείς τους δεν θα αναλάβει υπευθυνότητα για την τυχόν ζημιά που θα προκαλέσει με τα λόγια του, δεν θα σας επιστρέψουν τα χρήματα που χάσατε επειδή ακολουθήσατε τη συμβουλή τους, στην καλλίτερη περίπτωση αυτό που θα ακούσετε στο τέλος είναι ένα «συγνώμη αλλά νόμιζα...., και όταν αυτός ο φίλος συγκρίνει ένα οικιστικό οικόπεδο σε σχέση με ένα επαγγελματικό οικόπεδο που τώρα διαθέτουμε στην αγορά τότε η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει είναι τεράστια γιατή στην αγορά οικοπέδου η σωστή εκτίμηση και η αποτελεσματική προώθηση του ακινήτου είναι το 80% της πώλησης».

Λέγοντας εκτιμητή εννοούμε έναν επαγγελματία ο οποίος γνωρίζει την αγορά και έχει την απαραίτητη γνώση που χρειάζεται για να μπορέσει να κάνει μια εμπεριστατωμένη εκτίμηση για το ακίνητό σας, επιπλέον αυτού ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να κάνει εκτιμήσεις ακινήτων βάσει του επαγγέλματος του.

ÂÂÂÂ Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ
, ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΟΧΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ είναι η εταιρεία που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την πώληση, την αγορά οικοπέδων, επαγγελματικών οικοπέδων ή την αντιπαροχή τους σ’ όλη την Αττική και σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι μπορούμε να κερδίσουμε για εσάς την υψηλότερη δυνατή τιμή για το ακίνητο σας.

Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας και είναι καθήκον μας να σας βοηθήσουμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106083847 ή πατήστε εδώ.
 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τι πρέπει να γνωρίζω για την αντιπαροχή ή την πώληση του οικοπέδου μου;

Κατ' αρχήν το βασικό δεδομένο είναι ότι η αντιπαροχή και η πώληση ενός οικοπέδου είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, όπως και ο τρόπος που τα χειριζόμαστε.

Ενημερωθείτε ακόμα για:

Mεσογείων 465Α, Αγία Παρασκευή, Αθήνα, 15342 - Τηλ: 210-6083847 Fax: 210-6012731
© 2010 - Μεσιτικά Γραφεία Αξιοπιστία