Αντιπαροχή οικόπεδου

Αντιπαροχές οικοπέδων

Αντιπαροχή οικοπέδουΑντιπαροχή ορισμός: Αντιπαροχή α). η παροχή που δίδεται ως ανταπόδοση λαμβανόμενης παροχής. β). (νομ.) Σύμβαση οικοδομήσεως σύμφωνα με την οποία ο κατασκευαστής της οικοδομής δίνει ένα τμήμα της οικοδομής του αντιπαρεχόμενου οικοπέδου στον ιδιοκτήτη του, με αντάλλαγμα την δυνατότητα κατασκευής και εκμετάλλευσης του υπολοίπου οικοπέδου από τον κατασκευαστή γ). το τμήμα της οικοδομής που παίρνει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου με βάση την παραπάνω σύμβαση: Έδωσε το οικόπεδό του και πήρε αντιπαροχή τέσσερα διαμερίσματα.

Δείτε άμεσα διαθέσιμες αντιπαροχές ανα περιοχή: Αντιπαροχές οικοπέδων 2021

Πληροφορίες για την αντιπαροχή οικοπέδου

Τα παρακάτω δεδομένα ίσχυαν το 1997 που πρωτοξεκινήσαμε τις αντιπαροχές οικοπέδων, ισχύουν στα ποσοστά αντιπαροχής για το 2021 και θα ισχύουν πάντοτε στη διαδικασία της αντιπαροχής:
Αν το οικόπεδο προέρχεται από αγορά
ή έχει περιέλθει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στην κατοχή σας ή το συναίσθημα που σας δένει με τον χώρο αυτό δεν είναι πολύ ισχυρό, θα σας προτρέπαμε να ερευνήσετε όλους τους δυνατούς τρόπους εκμετάλλευσής του.

Αν είστε ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου κι αν σ’ αυτό το οικόπεδο εμπεριέχεται το πατρικό σπίτι το οποίο μεγαλώσατε τότε η ζυγαριά για την αξιοποίησή του συνήθως κλίνει προς την αντιπαροχή και όχι προς την πώληση του οικοπέδου λόγω του συναισθήματος που εμπεριέχει αυτή η απόφαση, (για οικόπεδα στην Αθήνα σας προτρέπουμε να πάρετε κι άλλα δεδομένα μέσα απο το Site μας).
Στις πωλήσεις οικοπέδων το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να επιτύχουμε την υψηλότερη δυνατή τιμή στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο της πώλησής τους, οι αντιπαροχές οικοπέδων είναι εντελώς διαφορετικό θέμα.
Για μια επιτυχημένη αντιπαροχή ή αντιπαροχές εφόσον υπάρχει πάνω απο ένα οικόπεδο, υπάρχουν και άλλοι καθοριστικοί παράγοντες όπως:
Α) Η αξιοπιστία του εργολάβου που θα αναλάβει την αντιπαροχή, (ένας αφερέγγυος εργολάβος ή που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, ενδέχεται να παρατήσει την οικοδομή ατελείωτη και να μας βάλει σε μεγάλο πρόβλημα).
Β) Η ποιότητα κατασκευής των διαμερισμάτων, (στην ίδια περιοχή βρίσκουμε έως και 30% διαφορά τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο από κατασκευή σε κατασκευή).
Γ) Οι έξυπνες αρχιτεκτονικές λύσεις που εκμεταλλεύονται και το τελευταίο τετραγωνικό, (μπορεί να χαθούν αρκετά τετραγωνικά μέτρα σε άχρηστους διαδρόμους ή κακή διαρύθμιση κλπ εις βάρος των διαμερισμάτων αν ο Αρχιτέκτονας δεν είναι έμπειρος).
Δ) Η αξία των διαμερισμάτων που θα μας παραδώσει. (Η αξία τους αλλάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό αν ο κατασκευαστής π.χ. επιμείνει να κλείσει τους ημιυπαίθριους χώρους οι οποίοι θεωρούνται στεγασμένες βεράντες. Είναι παράνομο να χρησιμοποιηθούν ως κύριοι χώροι χρήσης της κατοικίας και μπορεί να επιφέρουν δυσβάσταχτα πρόστιμα στον ιδιοκτήτη τους - οι πωλήσεις των διαμερίσματα που δεν έχουν παρανομίες κι έχουν μεγάλες βεράντες αποδεδειγμένα είναι 20 – 30% πιο πάνω από αυτά που έχουν κλείσει τις βεράντες και τις έχουν κάνει δωμάτια.)
Ε) Ο κατασκευαστής που λέει δίνω αντιπαροχή οικοπέδου 30% αλλά στον 1ο και στον 2ο όροφο στην πραγματικότητα σας δίνει αντιπαροχή 23% με 25% και ο ιδιοκτήτης που ζητάει αντιπαροχή 30% στους τελευταίους ορόφους, ζητάει στην πραγματικότητα αντιπαροχή 35% - 37%. Έτσι τα τετραγωνικά μέτρα που συμφωνούμε για την αντιπαροχή του οικοπέδου πρέπει να είναι στους μέσους ορόφους, ή στον 1ο και στον τελευταίο όροφο αντίστοιχα ή απο 1ο έως τελευταίο όροφο αν το οικόπεδο επιτρέπει δύο διαμερίσματα ανα όροφο.
ΣΤ) Μπορεί να συμφωνήσουμε εν γνώσει μας την αντιπαροχή του οικοπέδου μας στον 1ο και τον 2ο όροφο και να πάρουμε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα ή να ζητήσουμε πιο ψηλούς ορόφους δίνοντας κάποια τετραγωνικά μέτρα στον εργολάβο, ή δίνοντας επιπλέον κάποια χρήματα για να αγοράσουμε επιπλέον τετραγωνικά μέτρα ανάλογα με τις ανάγκες μας. Πάντοτε το σκεπτικό είναι: ¨Αν πουλούσαμε την οικοδομή € 1,000,000 και η αντιπαροχή του οικοπέδου που έχουμε συμφωνήσει είναι π.χ. 30% θα μου έμεναν € 300.000 ή όχι; (Βλέπετε σε άλλη τιμή πωλούνται τα διαμερίσματα του 1ου σε άλλη τα διαμερίσματα του 2ου σε άλλη τα διαμερίσματα του 3ου ορόφου κ.τ.λ.)

Ποσοστό αντιπαροχής

Αντιπαροχές οικοπέδωνΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ.
Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει οι αντιπαροχές οικοπέδων είναι πολύ πιο δύσκολες από τις πωλήσεις οικοπέδων και χρειάζονται μεγαλύτερη γνώση, επίσης χρειάζεται να υπάρχει μεγάλο και δοκιμασμένο πελατολόγιο ώστε να επιλεγεί ο καλύτερος ανάμεσα σ’ αυτούς που δίνουν το μεγαλύτερο ποσοστό αντιπαροχής πράγμα που με βεβαιότητα μπορούμε να κάνουμε γιατί ήδη συνεργαζόμαστε με πάνω απο 2.000 εργολάβους στην Αττική.

Θα είναι εις βάρος σας αν αποφασίσετε να χειριστείτε μόνοι την αντιπαροχή του οικοπέδου σας.

Ζητούνται οικόπεδα για αντιπαροχή

Απο το γραφείο μας ζητούνται οικόπεδα για αντιπαροχή και επίσης εδώ θα βρείτε οικόπεδα προς αντιπαροχή αν είστε κατασκευαστής, σε μόνιμη βάση ζητούμε οικόπεδα ιδιαίτερα στις περιοχές των βορείων προαστίων αλλά και σε όλη την Αττική, ένα οικόπεδο για να είναι κατάλληλο για αντιπαροχή πρέπει να χτίζει τουλάχιστον 500τμ και πάνω (ανάλογα το κόστος πώλησης των διαμερισμάτων) εκτός απο περιοχές όπως του Παπάγου που τα οικόπεδα είναι συνήθως στα 420 τετραγωνικά μέτρα, τα ποσοστά της αντιπαροχής έχουν και αυτά κατρακυλήσει βάσει της μείωσης των τιμών των ακινήτων και της υψηλής φορολόγησης των ακινήτων στην Ελλάδα, όμως παρ όλα αυτά η αντιπαροχή συμφέρει σε σχέση με την πώληση του οικοπέδου ακόμη και το 2017 όπου ο κατασκευαστής πληρώνει ΦΠΑ 24% και στην περίπτωση που δεν καταφέρει να πουλήσει τα διαμερίσματά του ωφείλει να καταβάλει το ΦΠΑ της οικοδομής με δικά του χρήματα στο κράτος μετά το πέρας της τριετίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σε περίπτωση που έχετε κάποιο οικόπεδο και σας ενδιαφέρει η αξιοποίησή του μέσω της αντιπαροχής, (το ΦΠΑ στις οικοδομές έχει ανασταλεί, η επιχείρηση κατασκευής και πώλησης ακινήτων, με σχετική αίτησή της προς την αρμόδια ΔΟΥ λαμβάνει υποχρεωτικά αναστολή καταβολής ΦΠΑ 24% έως τις 31.12.2022 στα νεόδμητα ακίνητα και αντ' αυτού επιβάλλεται φόρος μεταβίβασης ακινήτων 3%, επομένως το ΦΠΑ των οικοδομών δεν ισχύει έως τις 31.12.2022 για την ανέγερση νέων οικοδομών βάσει του άρθρου 39 του ν. 4646/12-12-19).

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ είναι η εταιρεία που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την αγορά, πώληση οικοπέδων και την αντιπαροχή τους σ’ όλη την Αττική και σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι μπορούμε να κερδίσουμε σήμερα την υψηλότερη δυνατή αξία για το οικόπεδό σας χωρίς ρίσκο όπως και το 2019 και το 2020.

Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας και είναι καθήκον μας να σας βοηθήσουμε.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2114182926 ή μέσω E mail
 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τι πρέπει να γνωρίζω για την αντιπαροχή ή την πώληση του οικοπέδου μου;

Κατ' αρχήν το βασικό δεδομένο είναι ότι η αντιπαροχή και η πώληση ενός οικοπέδου είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, όπως και ο τρόπος που τα χειριζόμαστε.

Ενημερωθείτε ακόμα για:

Mεσογείων 465Α, Αγία Παρασκευή, Αθήνα, 15342 - Τηλ: 210-6083847 Fax: 210-6012731
© 2010 - Μεσιτικά Γραφεία Αξιοπιστία