Πώληση & αντιπαροχή οικοπέδου

Πώληση οικοπέδου

Πώληση οικοπέδου στην Αθήνα

πώληση οικοπέδουΟι συμβουλές που ακολουθούν αφορούν την επιτυχημένη πώληση του οικοπέδου στην Αθήνα που διαθέτει κάποιος ιδιώτης και ο οποίος αποφάσισε να πουλήσει μόνος του το οικόπεδό του, ποιά είναι τα συνηθισμένα λάθη που αποτρέπουν την πώληση και κάνουν την αγορά οικοπέδου μαρτύριο για τους ίδιους και τους ανθρώπους που θα ενδιαφερθούν για το ακίνητό τους; Τι πρέπει να κάνουν ώστε να αποφύγουν τα λάθη που θα τους απογοητεύσουν και θα τους κάνουν ενεργά εχθρούς της πώλησης του οικοπέδου τους; Τι ενέργειες πρέπει να αποφύγει;

Τιμές πώλησης οικοπέδων

Τιμές οικοπέδων στην ΑθήναΌταν ένας ιδιοκτήτης αποφασίσει να πουλήσει το οικόπεδό του, το πρώτο πρόβλημα που καλείται να λύσει είναι: Πόσο να το πουλήσω;
Αυτό που κάνει συνήθως, είναι να βάλει μία τιμή για το οικόπεδο του η οποία ναι μεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του, αλλά δεν ανταποκρίνεται στη πραγματική αγοραία αξία του οικοπέδου του. Αυτό σημαίνει ότι το πουλάει παραπάνω ή παρακάτω από την τιμή του, το παραπάνω διαφέρει σημαντικά όταν ο ιδιοκτήτης διαθέτει προς πώληση ένα επαγγελματικό οικόπεδο γιατί στην περίπτωση αυτή η τιμή του επαγγελαματικού οικοπέδου εξαρτάται απο περισσότερους παράγοντες. Βλέπετε η αγορά και η αντιπαροχή οικοπέδου είναι διαφορετική υπόθεση με διαφορετικά κριτήρια ανάμεσα σε οικιστικά και επαγγελματικά οικόπεδα.
Βάζει λοιπόν μία τιμή, συνήθως σε δημοσίευση της Χρυσής Ευκαιρίας επειδή δεν χρεώνει τους ιδιώτες. Η τιμή αυτή είναι συνήθως υψηλότερη από την αξία του οικοπέδου του: Εδώ κάνει και πάλι δύο πράγματα, είτε βάζει την τιμή στην εφημερίδα (κάποιες φορές συγκεκριμένες ώρες που δέχεται κλήσεις) και περιμένει να τον πάρουν τηλέφωνο, είτε δεν βάζει  καθόλου τιμή. Στην πρώτη περίπτωση το 90% των ανθρώπων περίπου που θα πάρουν τηλέφωνο είναι μεσίτες, ακόμα και αν γράφει όχι μεσίτες. Στην δεύτερη περίπτωση λέει την τιμή από το τηλέφωνο και αν πέσει σε ευγενικό άνθρωπο του λέει «ευχαριστώ πολύ, είναι ακριβό» και κλείνει το τηλέφωνο. Σε περίπτωση που πέσει σε κάποιον ανάγωγο……

Συνήθως στους επόμενους 2 μήνες με 1 χρόνο έχει απογοητευθεί επειδή δεν έχει καταφέρει να πλασάρει επιτυχώς στην αγορά οικοπέδου το ακίνητό του ή έχει υπάρξει κάποια ανάγκη στην οικογένεια, και η τιμή που πουλάει πια το οικόπεδο είναι κάτω από την πραγματική αγοραία αξία του ή αφήνει την πώληση στην τύχη της, βλέπετε η αγορά οικοπέδου ειδικά αυτή την περίοδο απαιτεί μεγάλη ικανότητα και πολλές γνωριμίες.
Υπάρχουν ιδιοκτήτες που μας λένε ότι δεν χρειάζονται μεσίτη γιατί βρήκαν κιόλας από την πρώτη μέρα τον αγοραστή που τους έχει δώσει και καπάρο. Εμείς όμως ξέρουμε γιατί βρήκαν τον πελάτη που προτίθεται να κάνει την αγορά του οικοπέδου τους άμεσα, είναι γιατί το πουλάνε σε τιμή ευκαιρίας.

Επιτυχημένη πώληση οικοπέδου

Επιτυχημένη πώληση οικοπέδουΜε ποιόν τρόπο λοιπόν ξεκινάει μια επιτυχημένη πώληση οικοπέδου με τον ιδιοκτήτη του να κερδίζει τελικά την υψηλότερη δυνατή τιμή που θα μπορούσε ποτέ να πάρει τη δεδομένη περίοδο πώλησης του οικοπέδου του, μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα και με το λιγότερο δυνατό κόπο και απογοητεύσεις;
Το κλειδί για μια επιτυχημένη πώληση είναι η σωστή εκτίμηση του οικοπέδου από έναν επαγγελματία εκτιμητή ακινήτων. Και δεν εννοούμε με αυτό κάποιον άσχετο με το επάγγελμα που θα πει αβασάνιστα την άποψη του και με στόμφο σαν ειδικός, δεν εννοούμε ούτε τον ανιψιό που σπουδάζει μεν μηχανικός αλλά δεν ενδιαφέρεται για το εν λόγω οικόπεδο και δεν γνωρίζει την περιοχή και την αγορά του οικοπέδου.

Θα βρεθούν αρκετοί να μοιραστούν  τις «γνώσεις» τους αλλά κανείς τους δεν θα αναλάβει υπευθυνότητα για την τυχόν ζημιά που θα προκαλέσει με τα λόγια του, δεν θα σας επιστρέψουν τα χρήματα που χάσατε επειδή ακολουθήσατε τη συμβουλή τους, στην καλλίτερη περίπτωση αυτό που θα ακούσετε στο τέλος είναι ένα «συγνώμη αλλά νόμιζα...., και όταν αυτός ο φίλος συγκρίνει ένα οικιστικό οικόπεδο σε σχέση με ένα επαγγελματικό οικόπεδο που τώρα διαθέτουμε στην αγορά τότε η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει είναι τεράστια γιατή στην αγορά οικοπέδου η σωστή εκτίμηση και η αποτελεσματική προώθηση του ακινήτου είναι το 80% της πώλησης».   

Λέγοντας εκτιμητή εννοούμε έναν επαγγελματία  ο οποίος γνωρίζει την αγορά και έχει την απαραίτητη γνώση που χρειάζεται για να μπορέσει να κάνει μια εμπεριστατωμένη εκτίμηση για το ακίνητό σας, επιπλέον αυτού ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να κάνει εκτιμήσεις ακινήτων βάσει του επαγγέλματος του.

 Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ
, ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΟΧΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ είναι η εταιρεία που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την πώληση, την αγορά οικοπέδων, επαγγελματικών οικοπέδων ή την αντιπαροχή τους σ’ όλη την Αττική και σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι μπορούμε να κερδίσουμε για εσάς την υψηλότερη δυνατή τιμή για το ακίνητο σας.

 
Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας και είναι καθήκον μας να σας βοηθήσουμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106083847 ή πατήστε εδώ.
 

Αντιπαροχή οικόπεδου

Αντιπαροχές οικοπέδων

Αντιπαροχή οικοπέδουΑντιπαροχή ορισμός: Αντιπαροχή α). η παροχή που δίδεται ως ανταπόδοση λαμβανόμενης παροχής. β). (νομ.) Σύμβαση οικοδομήσεως σύμφωνα με την οποία ο κατασκευαστής της οικοδομής δίνει ένα τμήμα της οικοδομής του αντιπαρεχόμενου οικοπέδου στον ιδιοκτήτη του, με αντάλλαγμα την δυνατότητα κατασκευής και εκμετάλλευσης του υπολοίπου οικοπέδου από τον κατασκευαστή γ). το τμήμα της οικοδομής που παίρνει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου με βάση την παραπάνω σύμβαση: Έδωσε το οικόπεδό του και πήρε αντιπαροχή τέσσερα διαμερίσματα.

Αντιπαροχές οικοπέδων 2018

Αντιπαροχή Νέα Φιλοθέη

Δίνεται προς αντιπαροχή οικιστικό διαμπερές οικόπεδο στην Νέα Φιλοθέη έναντι Μοντεσσοριανής σχολής Αθηνών στα σύνορα με το Παλαιό Ψυχικό, το οικόπεδο είναι εμβαδού 405,50τμ με ΣΔ 1,2 και ΣΚ 0,40%, έχει πρόσοψη 17 μέτρα και η αντιπαροχή που ζητείται είναι στο ποσοστό του 35%

Αντιπαροχή οικοπέδου Αγία Παρασκευή

Αντιπαροχή επαγγελματικού οικοπέδου στην Λ Μεσογείων: Μοναδικό κεντρικότατο επαγγελματικό οικόπεδο στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής  (δίπλα σε τράπεζες, καταστήματα και πολυκαταστήματα) συνολικού εμβαδού 1882τμ με ΣΔ 1  κάλυψη οικοπέδου 60% και πρόσοψη 30 μέτρα, (η απόσταση στην κάθοδο της Λ Μεσογείων από το πιο κοντινό Super market είναι 600 μέτρα περίπου) δίνεται αντιπαροχή στο ποσοστό του 40%

Αντιπαροχή ή πώληση οικοπέδου

Τα παρακάτω δεδομένα ίσχυαν το 2016, ισχύουν το 2017 και θα ισχύουν πάντοτε:
Αν το οικόπεδο προέρχεται από αγορά
ή έχει περιέλθει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στην κατοχή σας ή το συναίσθημα που σας δένει με τον χώρο αυτό δεν είναι πολύ ισχυρό, θα σας προτρέπαμε να ερευνήσετε όλους τους δυνατούς τρόπους εκμετάλλευσής του.
Αν είστε  ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου κι αν σ’ αυτό το οικόπεδο  εμπεριέχεται το πατρικό σπίτι το οποίο μεγαλώσατε τότε η ζυγαριά για την αξιοποίησή του κλίνει προς την αντιπαροχή και όχι προς την πώληση του οικοπέδου λόγω του συναισθήματος που εμπεριέχει αυτή η απόφαση, (για οικόπεδα στην Αθήνα σας προτρέπουμε να πάρετε κι άλλα δεδομένα μέσα απο το Site μας).
 Στις πωλήσεις οικοπέδων το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να επιτύχουμε την υψηλότερη δυνατή τιμή στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο της πώλησής τους, οι αντιπαροχές οικοπέδων είναι εντελώς διαφορετικό θέμα.
 Για μια επιτυχημένη αντιπαροχή ή αντιπαροχές εφόσον υπάρχει πάνω απο ένα οικόπεδο, υπάρχουν και άλλοι καθοριστικοί παράγοντες όπως:
Α) Η αξιοπιστία του εργολάβου που θα αναλάβει την αντιπαροχή, (ένας αφερέγγυος εργολάβος ή που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, ενδέχεται να παρατήσει την οικοδομή ατελείωτη και να μας βάλει σε μεγάλο πρόβλημα).
 Β) Η ποιότητα κατασκευής των διαμερισμάτων, (στην ίδια περιοχή βρίσκουμε έως και 30% διαφορά τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο από κατασκευή σε κατασκευή).
 Γ) Οι έξυπνες αρχιτεκτονικές λύσεις που εκμεταλλεύονται και το τελευταίο τετραγωνικό, (μπορεί να χαθούν αρκετά τετραγωνικά μέτρα σε άχρηστους διαδρόμους ή τεράστια κλιμακοστάσια εις βάρος των διαμερισμάτων αν ο Αρχιτέκτονας δεν είναι έμπειρος).
 Δ) Η αξία των διαμερισμάτων που θα μας παραδώσει. (Η αξία τους αλλάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό αν ο κατασκευαστής π.χ. επιμείνει να κλείσει τους ημιυπαίθριους χώρους οι οποίοι θεωρούνται στεγασμένες βεράντες. Είναι παράνομο να χρησιμοποιηθούν ως κύριοι χώροι χρήσης της κατοικίας και μπορεί να επιφέρουν δυσβάσταχτα πρόστιμα στον ιδιοκτήτη τους - οι πωλήσεις των διαμερίσματα  που δεν έχουν παρανομίες κι έχουν μεγάλες βεράντες αποδεδειγμένα είναι 15 – 20% πιο πάνω από αυτά που έχουν κλείσει τις βεράντες και τις έχουν κάνει δωμάτια.)  
 Ε) Ο κατασκευαστής που λέει δίνω αντιπαροχή οικοπέδου 30% αλλά στον 1ο και στον 2ο όροφο στην πραγματικότητα σας δίνει αντιπαροχή 23% με 25% και ο ιδιοκτήτης που ζητάει αντιπαροχή 30% στους τελευταίους ορόφους, ζητάει στην πραγματικότητα αντιπαροχή 35% - 37%. Έτσι τα τετραγωνικά μέτρα που συμφωνούμε για την αντιπαροχή του οικοπέδου πρέπει να είναι στους μέσους ορόφους, ή στον 1ο και στον τελευταίο όροφο αντίστοιχα ή απο 1ο έως τελευταίο όροφο αν το οικόπεδο επιτρέπει δύο διαμερίσματα ανα όροφο.
ΣΤ) Μπορεί να συμφωνήσουμε εν γνώσει μας την αντιπαροχή του οικοπέδου μας στον 1ο και τον 2ο όροφο και να πάρουμε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα ή να ζητήσουμε πιο ψηλούς ορόφους δίνοντας κάποια τετραγωνικά μέτρα στον εργολάβο, ή δίνοντας επιπλέον κάποια χρήματα για να αγοράσουμε επιπλέον τετραγωνικά μέτρα ανάλογα με τις ανάγκες μας. Πάντοτε το σκεπτικό είναι: ¨Αν πουλούσαμε την οικοδομή   € 1,000,000 και η αντιπαροχή του οικοπέδου που έχουμε συμφωνήσει είναι π.χ. 50% θα έμεναν και στους δύο από € 500,000 ή όχι; (Βλέπετε σε άλλη τιμή πωλούνται τα διαμερίσματα του 1ου σε άλλη τα διαμερίσματα του 2ου σε άλλη τα διαμερίσματα του 3ου ορόφου κ.τ.λ.)

Ποσοστό αντιπαροχής

Αντιπαροχές οικοπέδωνΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ.
Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει οι αντιπαροχές οικοπέδων είναι πολύ πιο δύσκολες από τις πωλήσεις οικοπέδων και χρειάζονται μεγαλύτερη γνώση, επίσης χρειάζεται να υπάρχει μεγάλο και δοκιμασμένο πελατολόγιο ώστε να επιλεγεί ο καλύτερος ανάμεσα σ’ αυτούς που δίνουν το μεγαλύτερο ποσοστό αντιπαροχής πράγμα που με βεβαιότητα μπορούμε να κάνουμε γιατί ήδη συνεργαζόμαστε με 2.000 εργολάβους στην Αττική.

Θα είναι εις βάρος σας αν αποφασίσετε να χειριστείτε μόνοι την αντιπαροχή του οικοπέδου σας.

Ζητούνται οικόπεδα για αντιπαροχή

Απο το γραφείο μας ζητούνται οικόπεδα για αντιπαροχή και επίσης εδώ θα βρείτε οικόπεδα προς αντιπαροχή αν είστε κατασκευαστής, σε μόνιμη βάση ζητούμε οικόπεδα ιδιαίτερα στις περιοχές των βορείων προαστίων αλλά και σε όλη την Αττική, ένα οικόπεδο για να είναι κατάλληλο για αντιπαροχή πρέπει να χτίζει τουλάχιστον 500τμ και πάνω (ανάλογα το κόστος πώλησης των διαμερισμάτων) εκτός απο περιοχές όπως του Παπάγου που τα οικόπεδα είναι συνήθως στα 420 τετραγωνικά μέτρα, τα ποσοστά της αντιπαροχής έχουν και αυτά κατρακυλήσει βάσει της μείωσης των τιμών των ακινήτων και της υψηλής φορολόγησης των ακινήτων στην Ελλάδα, όμως παρ όλα αυτά η αντιπαροχή συμφέρει σε σχέση με την πώληση του οικοπέδου ακόμη και το 2017 όπου ο κατασκευαστής πληρώνει ΦΠΑ 24% και στην περίπτωση που δεν καταφέρει να πουλήσει τα διαμερίσματά του ωφείλει να καταβάλει το ΦΠΑ της οικοδομής με δικά του χρήματα στο κράτος μετά το πέρας της τριετίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σε περίπτωση που έχετε κάποιο οικόπεδο και σας ενδιαφέρει η αξιοποίησή του μέσω της αντιπαροχής.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ είναι η εταιρεία που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την αγορά, πώληση  οικοπέδων και την αντιπαροχή τους σ’ όλη την Αττική και σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι μπορούμε να κερδίσουμε την υψηλότερη δυνατή αξία για το οικόπεδό σας χωρίς ρίσκο όπως και το 2016 και το 2017.

Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας και είναι καθήκον μας να σας βοηθήσουμε.
Για να έρθετε σε επαφή μαζί μας επικοινωνήστε στο 210 6083847 ή πατήστε εδώ.
 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Τι πρέπει να γνωρίζω για την αντιπαροχή ή την πώληση του οικοπέδου μου;

Κατ' αρχήν το βασικό δεδομένο είναι ότι η αντιπαροχή και η πώληση ενός οικοπέδου είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, όπως και ο τρόπος που τα χειριζόμαστε.

Ενημερωθείτε ακόμα για:

Mεσογείων 465Α, Αγία Παρασκευή, Αθήνα, 15342 - Τηλ: 210-6083847 Fax: 210-6012731
© 2010 - Μεσιτικά Γραφεία Αξιοπιστία